Події вересня 202101.09.2021


 
 

20-30 вересня 2021 р. на театральному факультеті ХНУМ імені І. П. Котляревського відбувся масштабний науково-практичний форум«Леся Українка й театр» у межах мистецького проєкту за підтримки Українського культурного фонду» – «"Шляхи рівняйте духові його". Леся Українка: погляд зі сходу».

Це був справжній науково-творчий марафон за різноманітними напрямами – перформативні читання п’єс Л. Українки, «українська жіноча драматургія», мультимедійні презентації видань та інтернет-проєктів «Новітня українська драма», онлайн-вебінар тощо.

Авторський погляд на Подію від ЮЛІЇ ЩУКІНОЇ. 

ВІТАЄМО ОРГАНІЗАТОРІВ ТА УЧАСНИКІВ ПРОЄКТУ!


25 вересня. «Ярмарок наукових ідей» у ХНУМ

 
25 вересня 2021 р. на кафедрі інтерпретології та аналізу музики відбувся «Ярмарок наукових ідей» - стартап магістрантів 1-го року навчання у великій Науці. Студенти презентували різноманітні теми власних майбутніх магістреських досліджень. Побажаємо їм натхнення та успішної практичної реалізації  «теорії ідей»!
24 вересня. Урочистості до 130-річчя Харківського машинобудівного заводу «Світло шахтаря» за участю ХНУМ
 
24 вересня 2021 р. відбулися урочистості з нагоди 130-річчя Харківського машинобудівного заводу «Корум Світло шахтаря», в яких взяли участь викладачі та студенти ХНУМ імені І.П.Котляревського. Заходи проходили як на самому заводі, так і в Будинку культури цього підприємства.

Відкрив святковий концерт Студентський хор ХНУМ імені І .П. Котляревського, який виконав державний Гімн України (художній керівник - Заслужений діяч мистецтв України, професор Сергій Прокопов, хормейстери - доцент Ганна Савельєва, старший викладач Олексій Фартушка - диригент хору).
Виступили також викладачі, студенти та випускники ХНУМ: Заслужені артисти України Андрій Тимошенко, доктор філософії Гаррі Сет'ян, учасники вокального ансамблю «Сузір'я» та солісти - лауреати міжнародних та національних конкурсів Анастасія Іванова, Вікторія Васильконова, Дар'я Корженевська, Ліна Кравець, Тетяна Миненко, Дарина Сладких, Анна Усіченко (творчий керівник - завідувач кафедри «Музичне мистецтво естради та джазу», кандидат мистецтвознавства, доцент Наталія Дрожжина).  
Ведучі - аспіранти университету, викладач Олександр Лисичка та Поліна Кордовська.
 

 


18 вересня. Міський проєкт «Ніч науки» за участю ХНУМ

18 вересня 2021 р. під патронатом в.о. Харківського міського голови Ігоря Терехова пройшов міський молодіжний проєкт «Ніч науки», в якому взяв участь Харківський національний університет мистецтв імені І.П.Котляревського. Серед організаторів - кандидати мистецтвознавства, проректор з наукової роботи ХНУМ Ірина Сухленко, голова Ради молодих вчених ХНУМ Олег Копелюк, а також аспірантка університету Поліна Кордовська.

О 15:30 на головній площі міста - Майдані Свободи - виступили студенти кафедри «Музичне мистецтво естради та джазу», соліст - Гідят Сеїдов-огли (творчий керівник - кандидат мистецтвознавства, доцент Наталія Дрожжина). О 17:00 у Малій залі ХНУМ відбувся міський Квест для учнів загальноосвітніх шкіл естетичного виховання. Університет мистецтв представляло журі у складі викладачів: кандидатів мистецтвознавства, доцентів Андрія Жданька, Марії Борисенко, Світлани Анфілової. О 18:00 у Великій залі ХНУМ прозвучав концерт для всіх учасників Квесту, підготовлений представниками Ради молодих вчених університету. 


 


18 вересня. Всесвітній день прибирання

ХНУМ імені І.П.Котляревського приєднався до Всесвітнього дня прибирання.

Відтепер дворик театрального факультету університету є чистим і привабливим. І це стало можливим завдяки зусиллям студентів і викладачів. До речі, до суботника приєдналися також члени ректорату. Сподіваємось, що такі корисні заходи та неформальні зустрічі студентів із адміністрацією вишу стануть чудовою традицією.


09 вересня. Загальні студентські збори у ХНУМ

9 вересня 2021 р. у Великій залі ХНУМ імені І.П.Котляревського відбулися загальні студентські збори виконавсько-музикознавчого та оркестрового факультетів. В організації заходу взяли участь проректори, декани, Студрада, зокрема, проректор із науково-педагогічної та виховної роботи - професор Марина Бевз, проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків - доцент Олександр Прийменко, декани виконавсько-музикознавчого та оркестрового факультетів - професор Сергій Турнєєв і доцент Олена Погода.

Порядок денний був насичений. На збори завітала лікар Поліклініки Харківської міської студентської лікарні - Ірина Олійникова, яка опікується студентами та викладачами університету. Вона розповіла про порядок відносин студентської поліклініки зі студентами, актуальну епідситуацію та надала поради щодо поведінки у разі захворювання.

Представники Харківського національного університету внутрішніх справ та Національної академії Національної гвардії України презентували перспективи навчання на кафедрах військової підготовки для студентів ХНУМ.

Співробітник Департаменту цифрових технологій «Офісу реформ»  зробила презентацію Картки Харків'янина.

В.о. Голови Студради ХНУМ Олег Архангородський-Афонченко оголосив процедуру виборів представників зі складу студентства до Вченої та Студентської рад університету.

На закінчення зборів декани факультетів - професор Сергій Турнєєв і доцент Олена Погода проінформували присутніх про заходи, що відбудуться найближчим часом у місті за участю студентів, а також відповіли на запитання.


06 вересня. Майстер-клас Володимира Астраханцева (скрипка, Німеччина)

06 вересня 2021 р. о 14:30 у Великій залі ХНУМ імені І.П.Котляревського відбувся майстер-клас і презентація книги лауреата міжнародних конкурсів Володимира Астраханцева (скрипка, Німеччина).

Володимир Васильович Астраханцев - відомий український скрипаль, родом із Харкова. Закінчив ХССМШ-і по класу А.Козловічера, згодом Київську державну консерваторію та аспірантуру (вихованець Б.Которовича). Викладав у Харківському державному університеті мистецтв.

Міжнародна кар'єра В.Астраханцева почалася з гастролей по Німеччині з Симфонічним оркестром Берлінського радіо під керуванням Роберта Ханелла. Протягом багатьох років був концертмейстером Мюнхенського камерного оркестру, з яким грав і як соліст. Зараз він є концертмейстером Цюріхського симфонічного оркестру, працює також у Філармонічному оркестрі Південно-Західної Німеччини Констанца.

Має записи на телебаченні (BW SWR, DRS, PHOENIX), компакт-диски (Rail Recording Kostanz) та ін.

Гастролює з оркестрами різних країн Східної та Західної Європи, Скандинавії, Далекого Сходу, Середньої Азії та США. 


01 вересня. День знань у ХНУМ імені І.П.Котляревського

1 вересня 2021 року у Великій залі ХНУМ імені І. П. Котляревського відбулися урочистості до Дня знань та з нагоди початку нового навчального року. Із вітальним словом виступили ректор університету мистецтв – професор Наталія Говорухіна, члени адміністрації вишу, запрошені на Свято директори та головні режисери театрів, обласної Філармонії міста Харкова. Заходу передувала лекція для студентів «30 років Незалежності України: культурний вимір» від проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доцента Олександра Прийменка. Ведучі заходу – Олександр Лисичка та Поліна Кордовська.

Детальніше