Події січня 202031.01.2020


6 січня. Новорічна ялинка для дітей у ХНУМ

6 січня 2020 року У Великій залі за підтримки профкому та за участю викладачів і студентів театрального факультету ХНУМ імені І.П. Котляревського відбулося новорічне свято для дітей співробітників університету. Це зустріч із Дідом Морозом і Снігуркою, театралізована інтермедія та лялькова вистава «Колобок». 

Ролі Діда Мороза, Снігурки, ельфів і піратів в інтермедії зіграли студенти 2-го курсу кафедри режисури драматичного театру (художній керівник - завідувач кафедри, Заслужений діяч мистецтв України, доцент Олександр Школьник, асистент - студентка театрального факультету ХНУМ Софія Салецька).

У спектаклі «Колобок» виступили студенти 4-го курсу кафедри майстерності актора та режисури театру анімації (худодній керівник - доцент Світлана Фесенко). Це одна з випускних вистав, що може виконуватися на сцені театрів як для маленької, так і для дорослої аудиторії. Як зазначила С.Фесенко, зараз кафедра планує чотири випускних студентських спектаклі із різною системою ляльок, один із них -  «Декамерон» із тростиннимими ляльками для дорослих глядачів, а також вистава з петрушковими ляльками, окрім «Декамерона», «Колобка», відбудуться вистави «Казки Андерсена», «Мойдодир».

Тож чекаємо на нові зустрічі з акторами та ляльками.

 
Марія Борисенко