Гуртожиток

Завідувач гуртожитком


Адреса гуртожитку
вул. Цілиноградська, 50 (станція метро «Олексіївська»)
м. Харків, 61202
тел.: +38 (057) 336-79-11


НАКАЗИ Про встановлення оплати за проживання в гуртожитку


ПОСЕЛЕННЯ В ГУРТОЖИТКУ

Усі іногородні здобувачі освіти за бажанням, у тому числі, студенти контрактної форми навчання, першого курсу поселяються в гуртожиток.

Для попередньої реєстрації в гуртожитку необхідно заповнити форму:

https://forms.gle/uKM5YnFGGSGrZx6p8

Відповідно до наказу ректора про поселення в гуртожиток Університет укладає зі здобувачем освіти Договір на проживання в гуртожитку Університету, деканат видає здобувачеві освіти ордер на житлову площу, що є єдиною підставою для поселення та проживання у гуртожитку. Поселення проводиться з 30 серпня. Для поселення в гуртожиток потрібно:

  • Заява на поселення (заповнити та роздрукувати ) – 1 примірник (ЗАЯВА).
  • Фото студента, якісне, як на паспорт (розмір фотографії 3х4, 480 px або більша, зроблена не раніше ніж 6 місяців тому, розмір файла до 1 МБ, формат JPG).
  • Довідка про проходження флюорографічного огляду, який пройдено не більше року тому (скан/фотокопія).
  • Ксерокопія паспорту студента (1, 2, 11 стор.) або ID-картки (1, 2 сторона розміщені на 1 сторінці та витяг з Єдиного державного демографічного реєстру – скан/фотокопія.
  • Студенти, які мають пільги, надають копії документів, що їх підтверджують – скан/фотокопія.
  1. Діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – витяг з обліково-статистичної картки дитини-сироти, свідоцтво про смерть батьків або рішення суду про позбавлення батьківських прав.
  2. Внутрішньо переміщена особа – довідка про встановлення на облік та довідка про отримання/не отримання соціальних виплат (отримується у структурних підрозділах соціального захисту населення за місцем проживання).
  3. Дитина учасника/ці бойових дій – посвідчення учасника/ці бойових дій, довідка про безпосередню участь у зоні АТО, свідоцтво про народження студента (для підтвердження батьківства).
  4. Особа з обмеженими можливостями – довідка МСЕК.
  5. Діти шахтарів – довідка з місця роботи батька про стаж підземних робіт, свідоцтво про народження студента (для підтвердження батьківства).
  6. Інші пільгові категорії – документи, що їх підтверджують, надаються за бажанням студента.

Місце в гуртожитку Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського надається іногороднім студентам та аспірантам.

Гуртожиток знаходиться біля міської станції метро «Олексіївська». Це дев’ятиповерхове приміщення, що має коридорну систему розташування житлових кімнат – парних і непарних. Поверх розподілений на два крила, на кожному з них 9(10) кімнат і місця загального користування: кухня, умивальна і туалетна кімнати. Дві душові – чоловіча і жіноча – розташовані на першому поверсі будівлі. Усі комунікації є централізованими: холодна, гаряча вода, газ, опалення.

У гуртожитку є оснащений інвентарем спортивний зал, два діючих ліфти, бажаючим надається платна послуга прання білизни (самообслуговування).

У гуртожитку діє пропускна система. Встановлено відеоспостереження.

Всі студенти, як громадянаи України, так і іноземні громадяни, забезпечені місцями у гуртожитку згідно до їх потреби.

 

ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ПОСЕЛЕННЯ У ГУРТОЖИТКУ Є:

  • заява іногороднього студента про необхідність проживання у гуртожитку;
  • квитанція про сплату проживання у гуртожитку;
  • ордер на поселення у гуртожитку (документ університетського деканату);
  • медична довідка про стан здоров’я з Харківської міської студентської лікарні (студентської поліклініки № 20);
  • договір на проживання, що заключається студентом із адміністрацією університету;
  • погодження зі Студрадою ХНУМ щодо подовження договіру на проживання та розподіл місць.

 

ВАРТІСТЬ КОРИСТУВАННЯ ЖИТЛОМ

Згідно постанові Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності» (Наказ), вартість проживання у студентських гуртожитках вищих навчальних закладів для студентів, абітурієнтів не може перевищувати 40 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії.


НАКАЗ №124-"3" від 23.08.2021


Плата за проживання в гуртожитку ХНУМ імені І. П. Котляревського з 1 вересня 2021 року становить:

  • для студентів (громадян України), які отримують освіту за державним замовленням та за кошти юридичних і фізичних осіб: денної форми навчання – 520,00 грн. на місяць; заочної форми навчання - 17,10 грн. без ПДВ на добу;

  • для студентів (громадян України та іноземних громадян), які навчаються за кошти юридичних і фізичних осіб, проживання у кімнатах із поліпшеними умовами проживання - 1050,00 грн. без ПДВ на місяць;

  • для асистентів-стажистів, аспірантів, які отримують освіту за державним замовленням, а також на кошти юридичних і фізичних осіб: денної форми навчання – 1260,00 грн. з ПДВ на місяць; заочної форми навчання - 41,45 грн. з ПДВ на добу;

  • для працівників університету - 1260,00 грн. з ПДВ на місяць або 41,45 грн. з ПДВ на добу;
  • для інших громадян - 186,00 грн. з ПДВ на добу;

  • одномісна окрема кімната для проживання однієї особи студентам (іноземним громадянам) - 1932,00 грн. з ПДВ на місяць;
  • асистентам-стажистам, аспірантам, працівникам університету, працівникам культури, іншим громадянам - 2318,00 грн. з ПДВ на місяць;

  • для абітурієнтів та студентів заочного відділення розмір плати визначається офіційним наказом напередодні поселення.